COVID-19 И ИГРИТЕ: Игрите – малко светлина в мрачното време за потребителите в България

Благодаря.com Пазарувай благотворително!
Благодаря.com Пазарувай благотворително!

Когато на всички ни е казано да стоим в къщи, възможностите за забавление у дома са нашето спасение от скуката. Сега е времето да гледате телевизия или няколко филма от списъка на AFI „100 най-големи филма за всички времена“. Отвъд филмите и телевизията се крие разрастваща се област от медии и забавления, които бързо достигат до по-голяма мейнстрийм аудитория през последните пет години: гейминг.

Игралната аудитория само ще расте, тъй като хората ще прекарват повече време у дома през следващите няколко месеца. Доклад от Verizon показа, че уеб трафикът, свързан с използването на видеоигри през пиковите часове, е нараснал 75% през изминалата седмица, в сравнение с увеличението от 12% за стрийминг на видео и изравняване за социалните медии. Като се имат предвид тези фактори, е важно да разберем откъде идва това, защо се засилва по време на тази криза и докъде ще стигне през следващите няколко месеца.

Как се развиват игрите

Преди COVID-19 да е домакински термин, изследванията на Mintel за игровите тенденции през 2020 г. показват, че делът на възрастните, които играят игри, нарасна от 59% през 2018 г. до 71% в края на 2019 г. Мобилните игри са допринесли много за този растеж, но независимо от това на какъв тип устройство играят, повечето от играчите играят у дома.

Отдадените конзолни и компютърни геймъри, които играят, за да се състезават или да се социализират, имат исторически нива на ангажираност в рамките на игровата общност. Достъпът до висококачествени безплатни игри разширява обхвата на пазара през последните няколко години. Възприятието за безплатните игри се подобри драстично през 2019 г., което направи игрите по-достъпни за по-широк спектър от аудитории.

По-добрият достъп направи игрите по-конкурентни с други форми на забавление. Според проучванията на Mintel за отношението към игрите в САЩ повече от два от пет геймъри казват, че обичат да играят игри повече от това да гледат телевизия и повече от една трета ги харесват повече, отколкото да слушат музика. Игрите стават все по-съществената част от живота на играчите, което ги поставя в положение да увеличат влиянието си в дома.

Защо укрепва

Социалното дистанциране задържа хората в домовете им за дълги периоди от време, но не отнема необходимостта от свързване с други хора. Повече от която и да е друга форма на дигитален носител, геймингът има вградена инфраструктура за поддържане на широкомащабна онлайн социализация. Една четвърт от геймърите играят видео игри, за да общуват с другите. Тъй като събитията разтърсиха социалния живот в цялата страна, хората се насочват към игрите, за да се свържат с други хора, колкото е възможно. Тази мотивация също е помогнала на платформите за гледане на игри, като Twitch, YouTube и Steam това се вижда в зрителската мрежа през последната седмица. Новите геймъри участват усилено в онлайн разговорите, като нов начин за общуване.

Хората продължат да се насочват към своите музикални и видео услуги за комфортно забавление, но близо две трети от геймърите играят игри, за да се отпуснат. Интерактивните забавления могат да бъдат спокойни и успокоителни по същия начин, както четенето или слушането на музика. По-специално игрите с карти, пъзелните игри, са важни за поддържането на хората, ангажирани и отпуснати в това хаотично време. В по-голям мащаб семейните игри като Отличникът дадат шанс на хората да се забавляват, без да се притесняват толкова много от случващото се.

На къде отиват нещата

Тъй като последиците от COVID-19 продължават да се развиват, потребителите продължават да бъдат насърчавани да пазят дистанцията си от другите и да останат на закрито. Игрите удовлетворяват социалното напрежение, което много потребители търсят от своето забавление в стресови ситуации. Хората ще направят всичко възможно да организират своето ежедневие по най – добрия начин, докато не се отворят други опции. Дялът на геймърите вероятно ще продължи да се увеличава, тъй като нови аудитории намират игрите, които ги правят щастливи от този все по-разнообразен пазар. COVID-19 може да не трае вечно, но хората ще си спомнят как игрите са ги накарали да се почувстват по – добре, в това бурно време от живота си за години напред.

Бъдете здрави, докато изиграете няколко игри, кризата ще отмине 🙂

small_c_popup.png

Дари учебен час

Помогнете ни да направим и постигнем повече!

* Ние ще удвоим Вашето дарение, по този начин Вие дарявате, не един, а ДВА учебни часа!

Дни
Часове
Минути
Секунди
В момента протича Уебинарът "Как се учи чужд език"

Уроци по Английски - Уебинар

Как се учи чужд език

5-те неща, които никога НЕ трябва да правите и 7-те неща, които задължително трябва ДА правите,
когато учите чужд език.

*ще се свържем с Вас малко преди семинара и ще Ви изпратим линк за вход на СМС или на имейл.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Дата: 15/05/2020г. от 18:00 часа

Цена на курса за един мецец

22 Астрономически часа ( 60 мин. )
97
00
лв Месечно
  • Удобно време за провеждане на уроците (сутрин, обед или вечер)
    Вие избирате кога!
    Kато можете да променяте времето ежедневно.
  • ПРОМОЦИЯ: Запишете Вашето дете 100% безплатно!
  • 22 астрономически часа ( 60 мин. ).
  • Уроци всеки работен ден от месеца.
  • 30 дни гаранция за връщане на парите
  • ...
ПРОМО
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest